Vraag & 't wordt gegeven

"Je moet het maar weten", zei ze toen ze lag te chillen op de behandeltafel terwijl ik de eerste set BARS-punten op haar hoofd zachtjes vasthield.


Van een goede bekende een BeLightFull-cadeaubon gekregen - dat haar een mogelijkheid gaf haar eerste BARS behandeling mee te maken.


"Geen idee wat het is, iets met punten op het hoofd, toch? Ik laat het maar gebeuren..."


Even later: "Zoals jij het zegt, heb ik het nog nooit bekeken. Dat het kwaliteiten zijn... oké, wow. Het is zoals het is, zeg ik altijd... maar mooi om dit nu anders te mogen zien. Het voelt op de een of andere manier heel goed! Nu ineens verschuift er trouwens van alles in mijn hoofd. Héél apart. En ik krijg inzichten van dingen die ik voortijds nooit gezien heb zoals ik ze nu zie, mooie dingen... Het voelt écht alsof de gedachtes letterlijk uit je hoofd stromen ja! Mijn hoofd is een stuk rustiger... en ruimte merk ik!"


Prachtig, want toen ik haar vroeg of ze iets specifieks uit deze sessie wilde halen, antwoordde ze: "Ja! Ik wil heel graag van al dat gepieker in mijn hoofd af. Als dat mogelijk zou zijn?"


Wat wist zij al toen ze het vroeg??? Is dat de kracht van vragen stellen? Daar hadden we het in deze sessie samen ook onmeunig veel over; de magische tool: Vraag en het wordt gegeven.


"Ja klopt ook, schiet mij ineens wat te binnen", zegt ze. "Want toen ik klaar was met zien hoe mijn vader op zijn sterfbed worstelde om te gaan, ben ik naar de foto van mijn overleden moeder gelopen en heb ik haar stellig gevraagd: "Kun jij hem niet ophalen ofzo? Nog geen twee minuten later hoorde ik zijn laatste adem. Schoot mij ineens te binnen toen jij het over vragen stellen had!" [stel je voor: ik met een té blij hoofd achter haar als behandelaar, gaaf dit!!!]


Daarnaast hadden we het over zoveel meer wonderbaarlijke dingen. Tipje van de sluier: werken in de zorg, dat je beseft dat er echt wel meer is als je tijdje in een hospice hebt rondgelopen en dingen hebt zien gebeuren voor je neus, hoe mensen proberen je kleiner te maken en hoe je daar anders naar kunt kijken als je bereid bent om jouw bewustzijnslichten aan te doen - waarbij alles wat niet klopt en gek aanvoelt automatisch in de schijnwerpers staat en dus helder wordt


YES!!! Weet wat/dat jij ALTIJD weet! Loat oe neet wat anproat'n, lieve leu.


Het lijkt wel alsof er steeds meer cadeautjes op mijn pad komen. Deze sessie liet mij namelijk nogmaals beseffen wie ik ben en hoe gaaf het is dat ik van mijzelf mag zijn en doen wat ik kan

Tja... en voor nu? Wat is er mogelijk vanaf hier? Show me, I'm ready!

Liefs, Maartje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.