Bewustzijn is licht. Allesomvattend. Sprankelend.

Op deze leeftijd bezig met dingen die haar nu 'pas' aanraken. Ze noemt het spiritualiteit. Ik liever bewustzijn. "Je bent al ver", zei ze stilletjes. Alsof men onderscheid kan maken. Alsof het bijzonder is. Alsof ik heel wat getrotseerd heb. Alsof het kunst is. Ik lach en geniet het moment.

"Mevrouw, voor mij is het omgaan met al het leven hier op aard pas een kunst. Het bedrijf dat ik heb heet BeLightFull. Een naam die ik er zelf aan heb gegeven. En bij alle activiteiten die ik doe besef ik hoe treffend deze naam eigenlijk is."

Verwonderend kijkt ze mij aan. Ontvankelijk voor wat komen gaat.

"We komen uit het Licht. Zijn het licht. Compleet - (zo)als we Zijn. BeLightFull! En als men het licht even niet ziet, lopen ze tegen mijn lamp aan. Dat is niet altijd gemakkelijk. Een kunst zelfs. (H)erken wel dat ik trouw het licht volg. En als ik het niet doe, neem ik mijzelf en de ander in de maling. Doorgaan waar ik mee bezig ben, is voor mij de manier. Ontvang als beloning steeds nieuwe, handige tools. Die ik mag delen met mijn medemens. Hij/zij die ook kiest om licht (bewust) te zijn. Mocht het licht er 'ff niet zijn, dan weet ik dat ik op dat moment niet aan-wezig ben. Niet ben wie ik weet dat ik ben en kies dan anders. Alleen op aard zijn we gaan geloven dat het leven zwaar ís en 'hoort' te zijn, want... blablablabla. Gevolgd met tig redenen, projecties, emoties, gevoelens, etc. om het te rechtvaardigen. We merken bij zo'n niet-licht moment een bepaalde lading in de lucht hangen. Een lading die de boel verduistert en dus - yes - zwaar maakt. Mogelijk ontstaan vanuit een gezichtspunt die men als waar heeft aangenomen - en eigenlijk niet waar is. Anders was de sfeer licht en prettig. Op zo'n moment is men het tegenovergestelde van wat men weet dat men is. Niet licht. Onbewustzijn. Anti-bewustzijn. En blijven onderweg zoeken naar iets dat lichter is. Fijner. Gemakkelijker. Plezieriger. We weten dat het er is. Anders kunnen we het niet zoeken. Lachen, toch? Elke dag kies ik voor bewustzijn. Bewustzijn is licht. Helder. Niet uitsluitend, maar allesomvattend. Sprankelend. En bewustzijn wenst altijd meer bewustzijn. Deze zin vat het mooi samen: 'a candle loses nothing by lighting another candle'. Oftewel: ik kies voor (het) licht en als een ander dit wenst neem ik hem/haar er met alle plezier mee naar toe. Ik geniet deze rol. En blijf ondertussen in de vraag leven. Dan sta ik open voor meer. En stel vragen aan mijn medemens. Zo ontvang ik elke dag meer van wat het leven mij te bieden heeft."

Haar licht schijnt. Schitterend. En ik shine mee en vraag hardop: "Hoe zou het zijn als wij niet langer hoeven te geloven om iets te veranderen? Wat als alles verandert door keuze?"

Ze lacht en schudt vlot mijn hand. Binnenkort gaan we verder.
Verheug mij. Shine on! Liefs, Maartje 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.