Bewustzijn is licht. Allesomvattend. Sprankelend.

Op deze leeftijd bezig met dingen die haar nu 'pas' aanraken. Ze noemt het spiritualiteit. Ik liever bewustzijn. "Je bent al ver", zei ze stilletjes. Alsof men onderscheid kan maken. Alsof het bijzonder is. Alsof ik heel wat getrotseerd heb. Alsof het kunst is. Ik lach en geniet het moment.

"Mevrouw, voor mij is het omgaan met al het leven hier op aard pas een kunst. Het bedrijf dat ik heb heet BeLightFull. Een naam die ik er zelf aan heb gegeven. En bij alle activiteiten die ik doe besef ik hoe treffend deze naam eigenlijk is."

Verwonderend kijkt ze mij aan. Ontvankelijk voor wat komen gaat.

"Dat wat Licht is, is waar voor jou - volg dat! Wij zijn compleet, hebben alles in ons. En dat mogen wij ontdekken. Opnieuw vinden. Om je volledig Jij te voelen. BeLightFull! En als men het licht even niet meer ziet, lopen ze tegen mijn lamp aan. Dat is niet altijd gemakkelijk. Een kunst zelfs. (H)erken wel dat ik trouw het licht volg. En als ik het niet doe, neem ik mijzelf en de ander in de maling. Doorgaan waar ik mee bezig ben, is voor mij de manier. Ontvangen en ontspannen. En ontdek steeds nieuwe, handige tools. Die ik weer deel met mijn medemens. Love it! We zijn gaan geloven dat het leven zwaar ís en 'hoort' te zijn, want... blablablabla. Gevolgd met tig redenen, projecties, emoties, gevoelens, etc. om het te rechtvaardigen. We merken bij zo'n niet-licht moment een bepaalde lading in de lucht hangen. Een lading die de boel verduistert en dus - yes - zwaar maakt. Mogelijk ontstaan vanuit een gezichtspunt die men als waar heeft aangenomen - en eigenlijk niet waar is. Anders was de sfeer licht en prettig. Op zo'n moment leef je het tegenovergestelde van wat je weet dat mogelijk is. Niet licht. Onbewustzijn. Anti-bewustzijn. En blijven onderweg zoeken naar iets dat lichter is. Fijner. Gemakkelijker. Plezieriger. We weten dat het er is. Anders kunnen we het niet zoeken. Lachen, toch? Elke dag kies ik voor meer bewustzijn. Bewustzijn is licht. Helder. Niet uitsluitend, juist allesomvattend. Deze zin vat het mooi samen: 'a candle loses nothing by lighting another candle'. Oftewel: ik kies voor licht en als een ander dit wenst neem ik hem/haar er met alle plezier mee naar toe. Ik geniet! En leef in de vraag. En sta altijd open voor meer. Hoe wordt het beter dan dit?"

Haar licht schijnt. Schitterend. En ik shine mee en vraag hardop: "Hoe zou het zijn als wij niet langer hoeven te geloven om iets te veranderen? Wat als alles verandert door keuze?"

Ze lacht en schudt vlot mijn hand. Binnenkort gaan we verder.
Verheug mij. Shine on! Liefs, Maartje 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.